Cum funcționează o bucătărie în aer liber și care sunt elementele principale
Alegerea unei bucătării în aer liber are întotdeauna legătură cu dorința de a rămâne cât mai mult timp în aer liber și de a împărtăși momente de neuitat cu familia și prietenii. Cu toate acestea, nu uitați să acordați o atenție deosebită atunci când vă decideți asupra unui tip de bucătărie exterioară sau alta, deoarece acestea sunt decizii care trebuie să țină cont de nevoile diferite ale cumpărătorului. Prin urmare, este esențial să aveți o idee clară despre cum funcționează bucătăriile în aer liber și, cel mai important, care sunt elementele lor principale. Să încercăm să înțelegem mai multe.
Bucătării din oțel inoxidabil: cea mai bună alegere
Să începem cu materialul din care este realizată o bucătărie în aer liber. În timp ce în trecut erau favorizate bucătăriile din zidărie sau din lemn, în prezent preferințele cumpărătorilor s-au mutat decisiv către un material mult mai funcțional, contemporan și durabil, care se pretează și la soluții de design estetic: oțelul inoxidabil. Într-adevăr, o bucătărie de exterior din inox garantează o mare funcționalitate și mai multe „beneficii”, inclusiv posibilitatea de a o muta după bunul plac, modularitatea și interschimbabilitatea componentelor; acestea sunt de obicei primele motive bune pentru a alege acest material. Mai mult, otelul inoxidabil asigura o igienizare perfecta a blaturilor de lucru deoarece, prin natura sa, otelul este antibacterian si ușor de curățat. Există modele cu inserții din lemn, dar este vorba mai degrabă de estetică, decât de alegeri dictate de motive practice. In plus, o bucătărie din inox este absolut durabila peste ani, întrucât acest aliaj metalic nu poate fi corodat nici de agenții atmosferici (soare, vânt, ploaie, ceata sărata) si nici de sare sau clor.
Gaz sau electric: tipul de operare
Acestea fiind spuse despre materiale, trebuie să decideți ce tip de operațiune doriți pentru bucătăria dvs. în aer liber. Daca iți dorești o mare practicitate si ca fiecare element sa fie independent de celalalt, ar trebui sa optezi pentru o bucătărie cu grătar pe gaz. Dacă, în schimb, ai posibilitatea de a conecta rețeaua electrică a casei și în exterior, poți alege un aragaz electric cu inducție. Iubitorii de grătare mai „rustice” și intransigenții gătitului pe cărbune vor fi încântați să afle că există grătare cu lemne sau cărbune pentru bucătării exterioare care le pot satisface perfect nevoile.
În acest moment, te poți gândi la toate elementele care alcătuiesc o bucătărie în aer liber și de care pur și simplu nu vrei să te lipsești.
Elemente ale unei bucătărie în aer liber
Sunt multe elemente care pot alcătui o bucătărie în aer liber: de la chiuvetă la plită, de la cuptor la frigider până la grătar electric la plita cu lemne. Alegerea, în acest caz, trebuie făcută ținând cont de spațiul disponibil, de timpul pe care doriți să îl petreceți în aer liber, de condițiile atmosferice tipice locului de instalare etc. Să începem, de exemplu, cu chiuveta: dacă nu ai foarte mult spațiu iar racordurile cu alimentarea cu apa nu sunt ușoare, ar trebui sa optezi pentru un rezervor care poate retine apa pentru chiuveta si care poate fi reîncărcat. Același lucru este valabil și pentru plită: dacă nu poți conta pe o conexiune la rețeaua electrică, ar trebui să pariezi totul pe BBQ (la urma urmei, grătarul este sufletul bucătăriilor în aer liber). Mai mult decât atât, prezența sau absența unui frigider depinde de conectarea la rețeaua electrică. Acesta poate fi înlocuit cu ușurință cu o cutie frigorifică care folosește apă pentru a se răci. Așa cum s-a menționat mai înainte, suprafața de otel care va fi folosita ca plita. Dacă sunteți foarte înclinați să găzduiți și să organizați grătare în aer liber, puteți alege un grătar cu rotisor sau un grătar simplu (primul însă necesită mai mult spațiu), în timp ce plita cu lemne este pentru cei care au o suprafață ceva mai mare și doresc să dedice timp unui gătit mai evocator.